עד מתי נמשיך להשתמש בכימותרפיה לסרטן
אחוזי ההצלחה של התרופות הכימותרפיות מעולם לא היו מאוד גבוהים. בנוסף לכך, הטיפול הכימותרפי ידוע שעלול לגרום לתופעות לוואי לא פשוטות. בדיוק כדי לענות על המגבלות הללו של הכימותרפיה, התפתחו טיפולים ביולוגים, ותרופות חדשניות אחרות שמטרתן היא להיות אלטרנטיבה לכימותרפיה, או שילוב שיעזור למטופלים להשיג תוצאות טיפול משמעותיות יותר.
כיצד עובדת כימותרפיה?
כימותרפיה אלו חומרים ציטו-טוקסיים (ציטו-תא, טוקסי-רעיל). כלומר, אלו חומרים שהורגים תאים. אבל הכימותרפיה לא הורגת רק תאים סרטניים אלא גם תאים בריאים. אחת השיטות שמשתמשים בהם כדי לצמצם את ההרג של התאים הבריאים היא לכוון את הכימותרפיה שתפגע רק בתאים שמתחלקים בצורה מהירה. זה מצמצם את הפגיעה בגוף, אבל ישנם גם תאים בריאים שמתחלקים מהר, וזו סיבה למשל שאחת תופעות הלוואי בטיפול כימותרפי היא נשירת שיער. תופעות לוואי נוספות שקשורות לעובדה שהתרופה פוגעת בתאי גוף בריאים הם הקאות, אובדן תיאבון, ירידה במשקל, בחילות וכו'.
טיפולים ביולוגיים מתקדמים
סוג טיפול חדש שהתפתח במהלך שנות ה-90, טיפולים ביולוגים. ההגיון העומד בבסיס הרעיון של טיפולים ביולוגים, הוא זיהוי של מנגנון ספציפי בגידול הסרטני שאותו התרופה תוקפת. היתרון של טיפול מהסוג הזה שהוא יעיל יותר, וגם מכוון בצורה טובה יותר לפגוע רק בתאים סרטניים והרבה פחות בתאים הבריאים.
אולי אתם בכלל לא חייבים כימותרפיה? תחסכו לעצמם בזבוז זמן יקר ותופעות לוואי!
להתאמת טיפול אישי מדוייק ויעיל השאירו פרטים בטופס המצורף או בווצאפ ⇐⇐
אולי אתם בכלל לא חייבים כימותרפיה? תחסכו לעצמם בזבוז זמן יקר ותופעות לוואי!
להתאמת טיפול אישי מדוייק ויעיל השאירו פרטים בטופס המצורף או בווצאפ ⇐⇐
את התרופות הביולוגיות ניתן לחלק לכמה קטגוריות
אימונותרפיה (Immunotherapy):
לתא סרטני יש את היכולת להתחמק ממערכת החיסון ולהמנע מהרג על ידיה. האימונותרפיה זה סוג של טיפול ביולוגי שמגייס את מערכת החיסון כנגד התא הסרטני. למעשה טיפול באימונותרפיה (דוגמת קיטרודה, אופדיבו ויירבוי), מלמד את מערכת החיסון איך לזהות את התא הסרטני של החולה ולהשמיד אותו.
למידע נוסף על אימונותרפיה
טיפול גנים (Gene Therapy):
בשונה מתרופות ביולוגיות, בטיפול גני, מחדירים לתא מידע גנטי שיהרוג או יבטל את היכולות הסרטניות של תאי הסרטן. ישנם מספר תכשירים שאושרו לשימוש בסרטן בתחום הזה, אבל ההצלחה של הטיפולים מהסוג הזה בסרטן נחשבים מוגבלים.
טיפול ממוקד (Targeted Therapy):
הטיפול משתמש במאפיינים ביולוגים יחודיים של התא הסרטני כדי להשמיד אותו. ישנם מספר רב של תרופות ביולוגיות ממוקדות מטרה שהראו תוצאות מרשימות. אחת המוכרות שבהן, ידועה ביכולת הטיפול הממוקדת שלה היא Imatinib )או בשמה המסחרי המוכר גליבק). התרופה מאושרת לשימוש בישראל במספר סוגי סרטן (דוגמת סרטן מערכת העיכול – גיסט וגידולי דם שונים). חשוב לזכור שעלולות להיות תופעות לוואי גם בשימוש בתרופות ביולוגיות, אבל לרוב הן קלות יותר מאלו המתקבלות בעקבות טיפולים כימותרפים.
למי מתאים טיפול ביולוגי?
התשובה היא שבאופן כללי, טיפול ביולוגי יכול להתאים לכל גידול סרטני. כלומר, לכל חולה יכולה להתאים תרופה ביולוגית כלשהי. אבל כדי להבין אם לחולה מסויים מתאים טיפול ביולוגי כזה או אחר, יש צורך לבדוק את המאפיינים הביולוגים של הגידול שלו. לאחר שמזהים את אותם מאפיינים ניתן לבחור עבורו בצורה מושכלת את הטיפול הביולוגי היעיל ביותר עבורו שיביא לתוצאות הטיפול הטובות ביותר.
אתם מוזמנים לפגישת ייעוץ אישית כדי שתוכלו לקבל את כל המידע שחשוב לכם על התאמת טיפול מדוייק ויעיל.
לייעוץ מקצועי חינם השאירו פרטים בטופס משמאל ונדאג לחזור אליכם עם כל המידע הרלוונטי ⇐
אתם מוזמנים לפגישת ייעוץ אישית כדי שתוכלו לקבל את כל המידע שחשוב לכם על התאמת טיפול מדוייק ויעיל.
לייעוץ מקצועי חינם השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם עם כל המידע הרלוונטי⇐