מייעלים את הטיפול בסרטן שלפוחית השתן
הטיפול בסרטן שלפוחית השתן תלוי בשלב הגילוי של המחלה. בשלבים מוקדמים ניתן לבצע טיפולים מקומיים, כגון ניתוחים, עם אחוזי הצלחה גבוהים. במצב מתקדם, ובעיקר לאחר שהתפתחו גרורות, הטיפול הוא על ידי תרופות שונות מקבוצת הכימותרפיות, ובייחוד ׳כימותרפיות מבוססות פלטינום׳.
על אף שחלק גדול מהמטופלים והמטופלות מגיבים לטיפול הכימותרפי בהתחלה, בהמשך נפוץ לראות התקדמות של המחלה גם במסגרת טיפול זה. בנוסף, פרופיל הרעילות של טיפול כימותרפי נפוץ מביא לכך שכ- 30% מהמטופלים אינם מתאימים לטיפול זה.
בנוסף על טיפולים כימותרפיים, בשנים האחרונות אושרו 2 סוגים של טיפולים חדשים לסרטן מתקדם של שלפוחית השתן.
הקבוצה הראשונה של הטיפולים המתקדמים היא ׳אימונותרפיות׳: תרופות שעושות שימוש במערכת החיסון כדי להילחם במחלה. הטיפול באימונותרפיה לא מתאים לכל המטופלים ותלוי בשלב המחלה והסיכוי שלה להגיב לטיפולים אחרים. במסגרת מחקר שבחן תגובה של מעל 500 מטופלים לטיפול אימונותרפי בהשוואה לטיפול כימותרפי, נמצא שתוחלת החיים של מי שהתאימו וקיבלו את הטיפול האימונותרפי הייתה ארוכה באופן מובהק סטטיסטית לעומת טיפול כימותרפי (בכ-3 חודשים). זאת, גם בלי קשר לביטוי של תכונות ביולוגיות מיוחדות, שאותן נהוג להעריך לפני שמחליטים על טיפול אימונותרפי. טיפול זה אושר לאחרונה על ידי ה-FDA.
טיפול אחר שמתאים רק לחלק מהמטופלים נקרא Erdafitinib ומיועד למטופלים שבתאי הגידול שלהם נמצא שינוי בגן FGFR2/3. במחקר בו נבדקה ההשפעה של Erdafitinib על תאי הגידול, 87 המשתתפים במחקר קיבלו את הטיפול הממוקד לאחר שכימותרפיה לא הצליחה לעצור את התקדמות המחלה. השימוש בתרופה זו, שאושרה על ידי ה-FDA, הגביר את סיכויי ההצלחה במטופלים אלו, והוביל להקטנת הגידול בכשליש מהמקרים. השיפור במחלה נשמר כ-5.5 חודשים בממוצע.
חלק חשוב מהטיפול בסרטן שלפוחית השתן הוא בחירת הטיפול הנכון עבור המטופל הנכון. הבחירה נעשית בשיתוף הצוות הרפואי והמטופל, תוך שקלול נתונים רבים, ובהם תכונות ביולוגיות של תאי הגידול. כך, למשל, שינוי בגן FGFR2/3 או ביטוי של החלבון PD-L1 יכול להכווין את הצוות הרפואי לבחור בטיפול שמכוון נגד מנגנונים ביולוגיים שקשורים בשינויים אלה.
בדיקה גנטית להתאמה אישית, בוחנת אלו תרופות הן היעילות ביותר באופן אישי, נגד תאי הגידול של המטופל. בבדיקה שלנו אנחנו משתמשים בכל השיטות הקיימות על מנת למצוא את התוצאה הטובה והמדוייקת ביותר עבור המטופלים שלנו. ניתן לבדוק את ההתאמה והיעילות של תרופות ביולוגיות ממוקדות מטרה, כימותרפיה, הדור החדש של אימונתרפיה וקיטרודה, וכן תרופות חדשניות בשלבי מחקר.
3 השאלות שעליכם לברר לפני החלטה על בדיקה
איך להשיג מקסימום תוצאות, במהירות מירבית?
אנו מציעים בדיקה מקיפה, שהיא בפועל בדיקה כפולה, במעבדה מתמחה בארה"ב (תקני FDA), הבוחנת את כל מרכיבי הגידול, כלומר:
1) דנ"א (DNA)
2) פאנל רחב של 1600 גנים של רנ"א (RNA)
3) חלבונים (IHC)
מרבית הבדיקות המוצעות כיום בארץ ובחו"ל, מבצעות בעיקר ריצוף של דנ"א, ולכן מספקות תוצאות חלקיות בלבד.
מחקר פרוספקטיבי שהשווה בין מעבדות, מצא כי הבדיקה של קנסר-הופ מספקת 23% יותר ממצאים קליניים עבור המטופל, ביחס לבדיקות גנטיות רגילות.
עבורכם המטופלים זאת לא סטטיסטיקה יבשה! כאשר מוצאים טיפול ממוקד מטרה שפועל נגד המנגנון הביולוגי של הגידול, עבור המטופל זה 100% של טיפול מדוייק ויעיל יותר.
האם תקבלו יעוץ מקצועי ללא עלות ומקסימום החזרים מהביטוח?
הניסיון והמחקרים מראים כי לידע ולמעורבות של המטופל והמשפחה חשיבות רבה להצלחת הטיפול.
כדי להפיק את המקסימום מהבדיקה, צריך לוודא שקיים תהליך שתומך במשפחה וביכולת לקבל החלטות נכונות.
רק אצלנו! יעוץ מקצועי, ללא עלות וללא התחייבות לפני ביצוע בדיקה – ביעוץ תקבלו הסבר מפורט על אפשרויות הטיפול הקיימות, ואלו אופציות טיפול חדשות ניתן לפתוח עבור המטופל. נעבור איתכם על הממצאים של בדיקות שביצעתם בעבר. נברר האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת, ומה ההבדל בין הבדיקות השונות. בנוסף נבדוק האם יש אפשרות להשתתף במחקרים קלינייים מתקדמים, האם התרופות כלולות בסל הבריאות ועוד – כל מה שצריך לדעת כדי לקבל החלטה נכונה.
רק אצלנו! פגישת הסבר על תוצאות הבדיקה, ללא עלות – במטרה להבין את ממצאי הבדיקה ולנווט במערכת הרפואית, כדי ליישם את תוצאות הבדיקה באופן אופטימלי.
תמיכה מקצועית מצוות המדענים והאונקולוגים בעולם – דיון מקצועי עם האונקולוג המטפל לפני ביצוע הבדיקה, ומענה מקצועי מלא מצוות המדענים והאונקולוגים של המעבדות המובילות בעולם.
כ-70% החזרים מקופות החולים והביטוחים הפרטיים – במרכז קנסר-הופ בודקים עבור כל מטופל את כל ההחזרים המגיעים לו מקופות החולים והביטוחים הפרטיים, ומשיגים בממוצע החזר של 70% מעלות הבדיקה. כך המטופלים נהנים מהיתרונות של הטיפולים המתקדמים ביותר, תוך כיסוי ביטוחי.
האם הבדיקה אובייקטיבית ואינה קשורה לחברת תרופות?
חשוב לוודא שהבדיקה אובייקטיבית, ושהמעבדה אינה שייכת או קשורה לחברת תרופות. כאשר יש קשר כזה, קיים חשש לניגוד אינטרסים בשני תחומים:
- תוצאות הבדיקה יתנו עדיפות לתרופות השייכות לחברת התרופות.
- ביצוע בדיקות מיותרות של מאות גנים עבור תוכנית המחקר של חברת התרופות, גורם להארכת זמן הבדיקה, לאחוז כישלונות גבוה, ולפספוס ממצאים בעלי משמעות קלינית למטופל.
הבדיקות של מרכז קנסר-הופ הן היחידות שאינן קשורות לאף חברת תרופות, ומספקות את כל הממצאים הקליניים החשובים עבור המטופל.