אפשרויות הטיפול בסרטן הרחם
עד לפני מספר שנים, הטיפול בסרטן רחם התמקד בעיקר בניתוח, הקרנות וכימותרפיה. שיטות אלה ממשיכות להיות הטיפול העיקרי במקרים רבים, והן יעילות בקרב חלק מהמטופלות.
בשנים האחרונות ישנה התפתחות משמעותית בטכנולוגיית הריצוף הגנומי. כיום ניתן לבצע אבחון מדוייק של הפרופיל הגנומי בגידולי רחם– המתבטא אצל כל מטופלת באופן שונה – ואיתור המוטציות שמהוות את היכולת של הגידול לשגשג ולהמשיך להתפתח. הבדיקה הגנטית מאפשרת להתאים את הטיפולים המדוייקים והיעילים ביותר למטופלות, וכך בעצם לפתוח אופציות טיפוליות חדשות ומתקדמות.
היום, ישנם טיפולים חדשניים ממוקדי מטרה ומתקדמים כגון, טיפולים ביולוגיים ממוקדים או אימונותרפיה, אשר נותנים תקווה חדשה למטופלות שעד כה הטיפול באמצעות הקרנות וכימותרפיה לא הביא אותן לתוצאות טובות ואף גרם לתופעות לוואי קשות.
בניגוד לכימותרפיה, טיפולים אלה מכוונים למטרות ספציפיות בגידול, אולם כדי שהרופא יוכל לדעת איזה טיפול ממוקד מתאים לחולה יש לבצע בדיקה גנטית הבודקת את הפרופיל הגנומי של הגידול. התאמת הטיפול לחולות בסרטן הרחם הפכו במקרים מסוימים לחלק בלתי נפרד מהפרוטוקולים הרפואיים.
במחקרים האחרונים נמצא כי שילוב של 2 תרופות ביולוגיות הנקראות לנווטיניב (ממשפחת מעכבי טירוזין קינאז) החוסמת את צמיחת התאים הסרטניים וקיטרודה (שייכת לקבוצה של האימונותרפיה) הגורמת למערכת החיסון לתקוף את תאי הגידול.
בתוצאות המחקר היה ניתן לראות כי מטופלות שקיבלו את הטיפול המשולב הגיבו פי 3 יותר לעומת מטופלות שקיבלו כל אחד מהטיפולים בנפרד.
בנוסף, 84% מהמטופלות שהגיבו טוב לטיפול המשולב השיגו שליטה במחלתן, זהו ממצא מאוד חשוב, שבעצם מראה שאם הטיפול מותאם אישית ומכוון לגידול ולמוטציות שמניעות אותו ניתן להגיע לתוצאות טובות מאוד עבור המטופלות.
היכולת לבדוק שילובים של טיפולים היא קריטית עבור המטופלות והיא קיימת אך ורק בבדיקה של קנסר הופ.
בנוסף לבדיקת הריצוף שקריטית למטופלות סרטן הרחם, קיימת בדיקה נוספת שחשובה גם היא למטופלות שלנו, בדיקת רגישות.
בדיקת הרגישות מאפשרת להבין מעבר למידע הגנומי את התגובה של הגידול בפועל לטיפולים שאנו חושבים שיהיו יעילים.
לדוגמא – חולה שנמצאה אצלה מוטציה מסוג BRCA1/2 תקבל בדוח תוצאות הבדיקה לפחות שלושה טיפולים שיכולים להתאים עבורה. אנחנו יכולים לבדוק בפועל מה משלושת הטיפולים יהיה היעיל ביותר ויתן את התוצאות הטובות ביותר עבורה.
3 השאלות שעליכם לברר לפני החלטה על בדיקה
האם תקבלו יעוץ מקצועי ללא עלות ומקסימום החזרים מהביטוח?
הניסיון והמחקרים מראים כי לידע ולמעורבות של המטופל והמשפחה חשיבות רבה להצלחת הטיפול.
כדי להפיק את המקסימום מהבדיקה, צריך לוודא שקיים תהליך שתומך במשפחה וביכולת לקבל החלטות נכונות.
רק אצלנו! יעוץ מקצועי, ללא עלות וללא התחייבות לפני ביצוע בדיקה – ביעוץ תקבלו הסבר מפורט על אפשרויות הטיפול הקיימות, ואלו אופציות טיפול חדשות ניתן לפתוח עבור המטופל. מה הממצאים של הבדיקות שכבר בוצעו בעבר, האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת, ומה ההבדל בין הבדיקות השונות. האם יש אפשרות להשתתף במחקרים קלינייים מתקדמים, האם התרופות כלולות בסל הבריאות ועוד – כל מה שצריך לדעת כדי לקבל החלטה נכונה.
רק אצלנו! פגישת הסבר ללא עלות על התוצאות – במטרה להבין את הממצאים ולנווט במערכת הרפואית, כדי ליישם את תוצאות הבדיקה באופן אופטימלי.
תמיכה מקצועית מלאה באונקולוג המטפל – דיון מקצועי עם הרופא לפני ביצוע הבדיקה, ומענה מקצועי מלא מצוות המדענים והאונקולוגים של המעבדות המובילות בעולם.
כ-70% החזרים מקופות החולים והביטוחים הפרטיים – במרכז קנסר הופ בודקים עבור כל מטופל את כל ההחזרים המגיעים לו מקופות החולים והביטוחים הפרטיים, ומשיגים בממוצע החזר של 70% מעלות הבדיקה. כך המטופלים נהנים מהיתרונות של הטיפולים המתקדמים ביותר, תוך כיסוי ביטוחי.
איך להשיג מקסימום תוצאות?
בדיקה מקיפה הכוללת דנ"א (DNA) + רנ"א (RNA) + חלבונים (IHC) – מספקת 20% יותר ממצאים, ביחס לבדיקות גנטיות אחרות.
חשוב מאוד לוודא שהבדיקה היא מקיפה, כזאת שבודקת לא רק דנ"א (DNA), אלא גם בדיקה מקיפה של רנ"א (RNA) ושל חלבוני הגידול (IHC). מרבית הבדיקות המוצעות כיום, מבצעות בעיקר ריצוף של ה-דנ"א (ואולי בדיקות מצומצמות מאוד בשאר התחומים).
מתברר שההבדל עבור המטופל יכול להיות גדול מאוד.
מחקר פרוספקטיבי שהשווה בין שני סוגי מעבדות – בין מעבדה שבדקה רק דנ"א לעומת מעבדה שבדקה דנ"א, ובנוסף רנ"א וחלבוני גידול – מצא כי בדיקה מקיפה כמו זאת המבוצעת בקנסר-הופ, מספקת 20% יותר ממצאים.
עבורכם המטופלים זאת לא סטטיסטיקה יבשה! כאשר מוצאים טיפול ממוקד מטרה שפועל נגד המנגנון הביולוגי של הגידול, עבור המטופל זה 100% של טיפול מדוייק ויעיל יותר.
האם הבדיקה אובייקטיבית ואינה קשורה לחברת תרופות?
חשוב לוודא שהבדיקה אובייקטיבית, ושהמעבדה אינה שייכת או קשורה לחברת תרופות. כאשר יש קשר כזה, קיים חשש לניגוד אינטרסים בשני תחומים:
- תוצאות הבדיקה יתנו עדיפות לתרופות השייכות לחברת התרופות.
- ביצוע בדיקות רבות ומיותרות המיועדות עבור תוכנית המחקר של חברת התרופות, גורם לפספוס ממצאים, לאחוז כישלונות גבוה, ולהארכת זמן הבדיקה. לדוגמא, ביצוע בדיקות של מאות גנים החשובים לתוכנית המחקר, אך רק חלק קטן מהם בעל משמעות קלינית למטופל.
הבדיקות של מרכז קנסר-הופ הן היחידות שאינן קשורות לאף חברת תרופות, ומספקות את כל הממצאים הקליניים החשובים עבור המטופל.