מייעלים את הטיפול בכולנגיוקרצינומה - סרטן כיס המרה
בהתאם למצב המחלה ומצב המטופל, סביר שהטיפול בכולנגיוקרצינומה מקומית בשלב מוקדם הוא באמצעות ניתוח, לעיתים בשילוב כימותרפיה או הקרנה. הבעיה היא שאבחון של המחלה בשלב מוקדם קשה מאד, עקב מיעוט סימנים מקדימים- כך שמטופלים רבים מאובחנים בשלב בו יש צורך בטיפול תרופתי, בדרך כלל באמצעות כימותרפיה.
הטיפול בכולינגיוקרצינומה בשלב מתקדם או גרורתי הוא מורכב יותר, עם סיכויי תגובה נמוכים יותר, ומתבסס, בדרך כלל, על טיפול כימותרפי. למרות שמחקרים מצאו שטיפול כימותרפי מביא לתוצאות טובות בהשוואה לטיפול בתמיכה בלבד, מטופלים רבים חווים התקדמות של המחלה גם במסגרת טיפול כימותרפי.
בחיפוש אחר אפשרויות טיפול חדשות, חוקרים איתרו מספר מנגנונים ביולוגיים שגורמים להתפתחות כולנגיוקרצינומה. בשנת 2020 אושרה אחת התרופות לשימוש בחולים בכולנגיוקרצינומה מתקדמת שכבר ניסו טיפול אחד בעבר. תרופה זו (הנקראת Pemazyre או pemigatinib) מתאימה למטופלים להם נמצא שינוי בגן FGFR2 במסגרת בדיקה גנטית.
בדיקות גנטיות יכולות לאתר גם שינויים בגנים IDH1 ו-IDH2, שיכולים לשמש יעדים לטיפול באמצעות תרופות ביולוגיות אחרות ובהן ivosidenib, enasidenib. באופן דומה, גם המוטציה BRAF V600E יכולה לשמש כיעד ביולוגי לטיפול במקרים של כולנגיוקרצינומה מתקדמת או גרורתית.
מחקרים מציעים שעבור המטופלות והמטופלים המתאימים, גם שימוש בתרופות אימונותרפיות (תרופות שעושות שימוש במנגנונים של מערכת החיסון) יכול להביא לתוצאות חיוביות. תכונות ביולוגיות שיכולות להגביר את הסיכוי לתגובה חיובית לטיפול אימונותרפי כוללות: חסר במנגנון תיקון של התא שנקרא DNA dMMr או MSI-H, ביטוי יתר של המולקולה PD-L1 ועומס גבוה של מוטציות (TMB-high).
במחקר קודם שארך מעל שנתיים וכלל 22 מטופלים עם כולנגיוקרצינומה מתקדמת ועם חסר במנגנון התיקון של ה-דנא (dMMR), נמצא שתשעה מטופלים הגיבו לטיפול, שניים מהם בתגובה מלאה – וכך הודגמו סיכויי תגובה של 41% לטיפול, בהתאם לביטוי של התכונות הביולוגיות השונות בכל מטופל.
הטיפולים המתקדמים לכולנגיוקרצינומה מתקדמת, לצד או לאחר כימותרפיה, מכוונים נגד שינויים גנטיים או ביולוגיים שבאים לידי ביטוי באופן שונה אצל כל מטופל ומטופלת. הכרות עם התכונות הביולוגיות הייחודיות בכל אחד יכול לספק לרופא/ה מידע חשוב לבחירת טיפול מדויק יותר. הדרך להכרות עם תכונות ביולוגיות אלה עוברת בבדיקות גנטיות או מולקולריות מיוחדות. כאמור, כבר אושרה על ידי ה-FDA תרופה למטופלים שלהם נמצא שינוי בגן FGFR2, ותרופות אחרות נמצאות במחקרים קליניים ובשלבי אישור.
בדיקה גנטית להתאמה אישית, בוחנת אלו תרופות הן היעילות ביותר באופן אישי, נגד תאי הגידול של המטופל. בבדיקה שלנו אנחנו משתמשים בכל השיטות הקיימות על מנת למצוא את התוצאה הטובה והמדוייקת ביותר עבור המטופלים שלנו. ניתן לבדוק את ההתאמה והיעילות של תרופות ביולוגיות ממוקדות מטרה, כימותרפיה, הדור החדש של אימונתרפיה וקיטרודה, וכן תרופות חדשניות בשלבי מחקר.
3 השאלות שעליכם לברר לפני החלטה על בדיקה
איך להשיג מקסימום תוצאות, במהירות מירבית?
אנו מציעים בדיקה מקיפה, שהיא בפועל בדיקה כפולה, במעבדה מתמחה בארה"ב (תקני FDA), הבוחנת את כל מרכיבי הגידול, כלומר:
1) דנ"א (DNA)
2) פאנל רחב של 1600 גנים של רנ"א (RNA)
3) חלבונים (IHC)
מרבית הבדיקות המוצעות כיום בארץ ובחו"ל, מבצעות בעיקר ריצוף של דנ"א, ולכן מספקות תוצאות חלקיות בלבד.
מחקר פרוספקטיבי שהשווה בין מעבדות, מצא כי הבדיקה של קנסר-הופ מספקת 23% יותר ממצאים קליניים עבור המטופל, ביחס לבדיקות גנטיות רגילות.
עבורכם המטופלים זאת לא סטטיסטיקה יבשה! כאשר מוצאים טיפול ממוקד מטרה שפועל נגד המנגנון הביולוגי של הגידול, עבור המטופל זה 100% של טיפול מדוייק ויעיל יותר.
האם תקבלו יעוץ מקצועי ללא עלות ומקסימום החזרים מהביטוח?
הניסיון והמחקרים מראים כי לידע ולמעורבות של המטופל והמשפחה חשיבות רבה להצלחת הטיפול.
כדי להפיק את המקסימום מהבדיקה, צריך לוודא שקיים תהליך שתומך במשפחה וביכולת לקבל החלטות נכונות.
רק אצלנו! יעוץ מקצועי, ללא עלות וללא התחייבות לפני ביצוע בדיקה – ביעוץ תקבלו הסבר מפורט על אפשרויות הטיפול הקיימות, ואלו אופציות טיפול חדשות ניתן לפתוח עבור המטופל. נעבור איתכם על הממצאים של בדיקות שביצעתם בעבר. נברר האם יש צורך לבצע בדיקה נוספת, ומה ההבדל בין הבדיקות השונות. בנוסף נבדוק האם יש אפשרות להשתתף במחקרים קלינייים מתקדמים, האם התרופות כלולות בסל הבריאות ועוד – כל מה שצריך לדעת כדי לקבל החלטה נכונה.
רק אצלנו! פגישת הסבר על תוצאות הבדיקה, ללא עלות – במטרה להבין את ממצאי הבדיקה ולנווט במערכת הרפואית, כדי ליישם את תוצאות הבדיקה באופן אופטימלי.
תמיכה מקצועית מצוות המדענים והאונקולוגים בעולם – דיון מקצועי עם האונקולוג המטפל לפני ביצוע הבדיקה, ומענה מקצועי מלא מצוות המדענים והאונקולוגים של המעבדות המובילות בעולם.
כ-70% החזרים מקופות החולים והביטוחים הפרטיים – במרכז קנסר-הופ בודקים עבור כל מטופל את כל ההחזרים המגיעים לו מקופות החולים והביטוחים הפרטיים, ומשיגים בממוצע החזר של 70% מעלות הבדיקה. כך המטופלים נהנים מהיתרונות של הטיפולים המתקדמים ביותר, תוך כיסוי ביטוחי.
האם הבדיקה אובייקטיבית ואינה קשורה לחברת תרופות?
חשוב לוודא שהבדיקה אובייקטיבית, ושהמעבדה אינה שייכת או קשורה לחברת תרופות. כאשר יש קשר כזה, קיים חשש לניגוד אינטרסים בשני תחומים:
- תוצאות הבדיקה יתנו עדיפות לתרופות השייכות לחברת התרופות.
- ביצוע בדיקות מיותרות של מאות גנים עבור תוכנית המחקר של חברת התרופות, גורם להארכת זמן הבדיקה, לאחוז כישלונות גבוה, ולפספוס ממצאים בעלי משמעות קלינית למטופל.
הבדיקות של מרכז קנסר-הופ הן היחידות שאינן קשורות לאף חברת תרופות, ומספקות את כל הממצאים הקליניים החשובים עבור המטופל.